top of page
Frågor och svar, Maja Magdans svarar på de vanligaste magdansfrågorna

Frågor och svar

Under sina många år som magdansös har Maja erfarenhet av att möta frågor och funderingar som ofta uppkommer vid bokandet av en henne som magdansös inför magdansshow, möhippa eller workshop. Här följer ett avsnitt där Maja svarar på de vanligaste frågorna och i och med det kan du hitta information som kan vara nyttigt för dig att ta del av. Skulle du ha andra funderingar som inte besvaras här kan du självklart nå Maja via formuläret på sidan Boka, men du kan också komma i kontakt med henne via e-post: majamagdans@hotmail.com. Maja hör av sig till dig så fort som möjligt.

Vad behöver Maja veta om ditt evenemang?

Givetvis behöver Maja veta datum, tid och plats för ditt event. Framför gärna önskemål om till exempel musik- och dansstil, magdansdräkt och hur långt uppträdande du vill ha (om du har några sådana önskemål) så att magdansshowen blir vad du önskar och uppfyller dina förväntningar. Det kan även vara nyttigt för Maja att veta om uppträdandet är inomhus eller utomhus, vilket typ av evenemang det är som exempelvis en 50 års fest, bröllop eller företagsfest för att få en idé om vilken typ av tillställning det är, och om du önskar att gästerna eller födelsedagsbarnet ska bjudas upp till dans. Ska Majas uppträdande betalas mot faktura så behöver hon meddelas detta innan eventet (Maja tar även betalt med swish och kontant).

Vad kostar det att boka Maja för en magdansshow?

Priset för Majas magdansshower varierar beroende på exempelvis hur lång show du önskar ha, om du vill ha flera uppträdanden under samma evenemang och i och med det möjliggör för dräktbyten, eller om showen önskas på en helgdag såsom julafton eller nyårsafton. Det kan också tillkomma kostnader för resa och boende om eventet sker långt ifrån Stockholm. Vanligtvis börjar priset på 2500 kr och fortsätter uppåt, men priset kan alltid diskuteras så att båda parter blir nöjda. Betalning sker med swish eller kontant i anslutning till uppträdandet.

Maja är godkänd för F-skatt och kan i och med det även erbjuda betalning mot faktura. Dock tillkommer kostander så som administrativa kostnader och en fakturaavgift utöver kostanden för dansuppträdandet/lektionen. Hör av dig till Maja för att få ett kostnadsförslag för faktura till ditt event.

Läs mer:

Varför är det så dyrt att boka magdansös?

Vad särskiljer Maja från andra magdansöser?

Maja är en skicklig och erfaren magdansös som har passion för orientalisk dans och som gärna delar sin dansglädje med sin publik. Hon dansar med mycket energi och självförtroende samt med charm och glamor vid varje uppträdande. Maja är en vältränad underhållare med hög kvalité på sina dräkter och dans. Olyckligtvis finns det fler otränade magdansöser, med dräkter av låg kvalité med liten erfarenhet av att skapa en riktig magdansshow ute på marknaden. Om du vill lämna dina gäster med oförglömliga minnen av ditt speciella event, kan Maja garanterar dig vacker underhållning av högsta kvalité.

Jag vill boka flera magdansöser till mitt event, går det?

Om du vill göra ett extra stort intryck på ditt event så ska du boka flera magdansöser som uppträder tillsammans. Maja samarbetar med den professionella magdansösen Tina under namnet Stockholm Bellydancers. Tillsammans uppräder de på olika event i Sverige och internationellt och har lång erfarenhet av att uppträda med magdans, orientalisk dans och egyptisk folklore. Kontakta Maja med din önskan om att boka Stockholm Bellydancers så får du mer information och ett kostnadsförslag.

Om du vill boka ännu fler magdansöser så har Maja och Tina stor erfarenhet av att samarbeta med andra magdansöser i Stockholm och har ett omfattande kontaktnät om du skulle önska att fler än två magdansöser till ditt event. Hör bara av dig med dina önskemål och hur många magdansöser du önskar genom att fylla i formuläret på sidan Boka så återkommer Maja med mer information.

Både Maja och Tina är godkända för F-skatt.

Hur långt tid före mitt event bör jag boka Maja?

Det är alltid bättre att vara ute i god tid för att öka dina chanser att boka Maja för en magdansshow, möhippa eller workshop. Dock går det även att boka Maja i sista minuten (ibland så sent som samma dag) men då ökar risken att hon är uppbokad sedan tidigare. Skulle Maja inte ha möjlighet att uppträda på ditt event kan hon alltid rekommendera dig andra magdansöser i Stockholmsområdet.

Är Majas magdansshow lämplig för barn?

Absolut! Oftast är det till och med så att barnen är de som är först upp på dansgolvet. Alla Majas magdansshower är familjevänliga, roliga, professionella och lämpliga för publik i alla åldrar.

Läs mer:

5 anledningar att hyra magdansös som underhållning till festen

Går det att boka Maja även om vi bor utanför Stockholm?

Självklart gör de det men då tillkommer också en resekostnad och om övernattning krävs tillkommer även kostnad för boende. Beroende på när och var eventet är kan det även bli aktuellt med inkomstersättning om resan gör att Maja måste ta ledigt från sitt arbete. Maja arbetar heltid på kontorstider. Fyll i formuläret på sidans Boka för att få ett kostnadsförslag till just ditt event.

Läs mer:

3 saker att tänka på när du bokar en magdansös från en annan stad

Var byter Maja om före och efter magdansshowen?

Maja behöver en plats där hon kan byta om före och efter en magdansshow. Det ska vara ett rum med fyra väggar och en dörr som går att stänga (det räcker exempelvis inte med att hålla upp ett skynke att byta om bakom). Vanligtvis går det bra med en fräsch toalett.

Vilken typ av dansyta krävs för en bra magdansshow?

Maja kan alltid anpassa sig till de dansutrymmen som finns men önskar du exempelvis dans med slöja, käpp, isis vingar eller fan veils kräver detta mer eller mindre utrymme. Önskas dans med ljuskrona (med levande ljus) krävs även en viss takhöjd och kunskap om det finns sprinklers eller brandvarnare som kan börja tjuta eller sprida vatten under uppträdandet. Det är av intresse för Maja att veta om dansytan är exempelvis ett dansgolv eller mellan bord för bästa möjlighet till förberedelse.

Vilken typ av musikanläggning krävs?

Maja erbjuder musik via e-post eller som mp3-fil på ett USB-minne. Därför ansvara du som bokar för att det finns en fungerande musikanläggning på platsen för uppträdandet eller möhippan. Om du använder dig av en dj som ansvarar för musiken under ditt event kan det vara nyttigt att höra sig för i vilket format hen vill ha musiken. Det är inte rekommenderat att spela musik direkt från din dator utan riktiga högtalare vid showen eftersom ljudkvaliten och volymen ofta är begränsad. För att stämningen riktigt ska infinna sig under Maja's magdansshower rekommenderar hon att ha så hög volym på musiken som du vågar.

Vilken typ av musik dansar Maja till?

Beroende på dina önskemål kan musiken variera mellan den mest klassika orientaliska musiken till modern arabisk pop. Du får gärna komma med önskemål om du exempelvis vill ha egyptisk musik, turkisk musik eller libanesisk musik osv. Har du inga sådan önskemål ordnar Maja musiken för en spännande magdanshow.

Får man ge Maja dricks under magdansshowen?

Dricks är inget som förväntas men det är ett trevligt sätt för publik och gäster att visa sin uppskattning för magdansshowen. Dock ska dricks alltid ges på ett respektfullt sätt! Detta görs bland annat genom att ge dricksen antingen i handen till Maja under showen, placera den vid hennes axelband uppe på axeln eller i magdansdräktens bälte vid höften. Det är även okej med de traditionella så kallade ”money showers” där gäster kastar pengar över magdansösen. Dricks kan självklart även ges till Maja efter showens slut. Skulle en situation uppstå där dricks ges respektlöst avbryts showen omedelbart.

Läs mer:

Hur du ska bete dig vid en magdansshow

Får vi filma och fotografera under Majas uppträdanden?

Givetvis får du filma och fotografera under Majas uppträdanden. Skicka gärna bilder och filmer eller länkar till dem via e-post (majamagdans@hotmail.com) till Maja.

Kan jag boka Maja till en möhippa?

Självklart kan du boka Maja till en möhippa! Magdans och orientalisk dans är ett populärt och roligt inslag på en möhippa. Överraska den blivande bruden och övriga gäster med en workshop i magdans. Bruden får låna en vacker magdansdräkt och övriga deltagare knyter en höftsjal runt sina höfter för att markera höftrörelser. Maja möter er i ditt hem (om det är tillräckligt stort) eller i en hyrd lokal. Workshopen kan även kombineras med ett uppträdande av Maja. Det blir ett oförglömligt minne, så glöm inte att ta med dig kameran. Maja har ett fast pris, oberoende hur många som deltar i workshopen. För mer information, pris och bokning kontakta Maja genom formuläret på sidan Boka.

Uppträder Maja på svensexor?

Som regel uppträder inte Maja för en helt manlig publik. Maja erbjuder endast en familjevänlig magdansshow och undanber sig från oseriösa förfrågningar (såsom lättklädda/avklädda dansuppträdanden eller "privatshower" för individer).

Jag har frågor till Maja, kan jag nå henne per telefon?

Efter en första kontakt genom formuläret på sidan Boka, alternativt e-post (majamagdans@hotmail.com) kommer du att få tillgång till ett mobilnummer som du kan nå Maja på med dina funderingar. Dock är Maja lättast att nå via mail och sms.

bottom of page