top of page
  • Skribentens bild Maja Magdans

3 saker att tänka på när du bokar en magdansös från en annan stad

Du planerar ett stort event, kanske ett bröllop, och kommer på den fantastiska idén att du vill boka en magdansös för att göra just ditt bröllop extra minnesvärt och storslaget. Men du råkar bo i en stad som inte har magdansöser, eller just den/de magdansöser som du vill boka bor i en annan stad. Även om det antagligen finns fler verksamma magdansöser än vad du tror, så finns de inte överallt i Sverige. Här är 3 saker som du ska tänka på när du bokar magdansöser från andra städer.


Magdansöser i vita dräkter innan uppträdande på ett bröllop i Göteborg.
Stockholm bellydancers uppträder på bröllop i Göteborg.

1. Kostnad för resa


När du bokar en magdansös från en annan stad så måste du vara beredd att betala för dansarens resekostnader. Det kan exempelvis handla om kostnaden för en tågbiljett, flygbiljett eller ersättning för bensin. Du kommer därför inte bara betala för magdansshowen, utan resan också.

2. Kostnad för boende


Är det så pass långt mellan eventet och magdansösen kan det även tillkomma kostnader för boende. Ofta är magdansuppträdandet sent på kvällen och då kanske det inte finns samma möjligheter att resa med tåg och flyg som det gjorde till eventet. Dessutom om det är en lång väg att köra med bil så kan det vara så att magdansösen inte vill köra mitt i natten när det är mörkt. I dessa fall fall så tillkommer kostnaden för boende på hotell, utöver kostnaden för reseersättning och magdansshowen.

3. Boka i god tid


Om du ska boka en magdansös från en annan stad så är det viktigt att du bokar i god tid. Priser för flyg, tåg och hotell tenderar att stiga ju närmare datumet för eventet som bokningen sker. Så om du bokar tidigare så kan du få ner kostnaden på resa och boende. Dessutom kommer magdansösen troligen inte kunna ta några andra dansjobb när hon reser till en annan stad för att uppträda på ditt event. Därför gäller det att du hittar en magdansös som inte redan är bokad på andra dansjobb och chanserna att göra det ökar när du är ute i god tid.


Två magdansöser i vita magdansdräkter innan magdansshow på bröllop i Göteborg.
Samma dräkter men ett annat bröllop i Göteborg.

Att boka en magdansös till ditt event, även om just den magdansösen som du önskar boka inte bor i närheten av dig, är inte en omöjlighet. Men det är tre saker du ska tänka på vid bokningen. Nummer 1, det kan tillkomma resekostnader. Nummer 2, det kan tillkomma kostnader för boende. Slutligen nummer 3, var ute i god tid med att boka.


Funderar du att boka Maja Magdans eller Stockholm Bellydancers till ditt nästa event? Gå till sidan Boka och få ett kostnadsförslag med priset för vad just ditt event kommer att kosta.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page