top of page
  • Skribentens bild Maja Magdans

Hur du ska bete dig vid en magdansshow

Uppdaterat: 18 okt. 2020

Det är första gång du ser en magdansös och du vet inte vad du ska göra. Du får lite lätt panik. Vart ska du titta? Får man titta? Får jag fortsätta äta eller förväntas jag klappa takten, eller än värre, bjudas upp och förväntas dansa själv? Här kommer allt du behöver veta för att undvika panikkänslor som dess så att du istället kan njuta av magdansshowen.


Även om jag oftast blir bokad av kunder som älskar magdans och orientalisk dans, så finns de dem i publiken som kan uppleva att de blir obekväma. En magdansshow kan få dig att känna dig generad och blyg. Det kan inträffa när du står inför något som är nytt och inte förstår och/eller vet hur du ska visa din uppskattning.


Så om du känner dig obekväm, försök att omvärdera dina förutfattade meningar och låt dig själv uppleva något nytt och spännande. Här kommer några saker som du kan tänka på för att lättare kunna slappna av och njuta av showen.magdansshow, magdansös, bröllop, underhållning
Hur ska du bete dig vid en magdansshow?


Det är ok att du tittar!


Jag vill att du tittar på mig. Det skulle vara en mardröm att komma in i en lokal och dansa där alla undvek mig med blicken. Du får titta på min mage, mina bröst och min rumpa eftersom det är där jag visar dig all min fantastiska magdansteknik. Det är också oftast där allt häftigt bling bling sitter.

Nej, jag försöker inte flirta med din partner...

och ta hen ifrån dig. Jag är helt upptagen av musiken och försöker översätta den till dans. Min förhoppning är att du också tycker om musiken och uppskattar hur jag tolkar den med min kropp.

Visa din uppskattning...


genom att titta på mitt uppträdande, le, klappa i takt och/eller ge dricks. Det behöver inte vara svårare än lite ögonkontakt och ett leende.

För all del, ät!

Vid större tillställningar, som exempelvis bröllop, är det inte ovanligt att magdansshowen är under middagen när alla sitter och äter. För mig är det inget konstigt att du fortsätter att äta under mitt uppträdande. Jag förväntar mig inte att du lägger undan besticken för min skull.

Bli en betraktare

Försök att luta dig tillbaka och ta in hur magdansösen tolkar musiken. Hur svarar hon på förändringar i melodin eller i rytmen. Notera hur magdansösen ibland använder hela sin kropp och ibland bra använder isolerade rörelser. Upptäck hur dansaren använder sina armar, handleder och händer för att tolka musiken. Berättar magdansösen en berättelse med sin dans och vilka känslor väcks inom dig? Om du slappnar av och tillåter dig själv att uppleva en magdansshow så kommer du som jag, att upptäcka varför man inte annat än måste älska orientaliska dans.


Bara... låt bli.


Hur du ska bete dig vid en magdansshow


Om du är osäker på hur du ska bete dig vid en magdansshow, tänk på att det är ok att titta. Oroa dig inte för att magdansösen försöker flirta med din partner och för guds skull, njut av din middag. Betrakta showen och visa uppskattning genom att le och klappa händerna.

Viktigt att veta är att jag som magdansös är på ett event och dansar för att underhålla. Jag är inte där för att genera eller göra dig obekväm. Jag som magdansös är inte generad eller obekväm, därför behöver inte du heller vara det.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page