What's up magdansös 2013?

What’s up magdansös är en plats där jag berättar om aktuella händelser och annat roligt som rör min egen tillvaro som magdansös, magdansgruppen Nefertari, och den orientaliska dansen generellt under 2013. Jag uppdaterar sidan med nya berättelser i mån av tid och därför kan det dröja mellan inläggen. Har du kommentarer så kan du maila mig på: majamagdans@hotmail.com.

Här hittar du de senaste inläggen från What's up magdansös 2014?

*****

Släktmiddagar och magdansshower

2013-12-29

I dessa juletider blir det mycket mat tillsammans med släkten, men nu ska den sista släktmiddagen vara avklarad. Jag har även hunnit med en magdansshow på juldagen i en festlokal i norra Stockholm. Själv bor jag söder om stan så det tar lång tid att resa, och framförallt i den reducerade kollektivtrafiken under jul och nyår. Dock njuter jag av "värmen" eftersom man inte kommer stelfrusen till dansjobben. Jag minns förra vintern när jag hade ett dansjobb i en festlokal vid Rålambshovsparken i Stockholm och det var 18 minusgrader ute. Jag kom dit som en istapp och hann knappt med någon uppvärmning innan jag skulle ut på dansgolvet. Det var inte en av mina bästa shower! Nu håller jag i alla fall på att planera spellistor och dräkter inför uppträdanden under nyår. Nästa gång jag gör ett inlägg i "What's up magdansös" kommer det att vara 2014! 

Nya bilder på Nefertari finns på Instagram så spana in!

Nefertaridancegroup på Instagram

*****

Längtan efter magdans under jul och nyår

2013-12-21

Nu är det ett par veckor sedan dansterminen tog slut på Egyptiskt kulturcentrum, så det i sin tur gör att den riktiga dansabstinensen börjar slå in. Man kan försöka att sysselsätta sig med att dansa och koreografera hemma och uppträda på diverse dansjobb. Men det ersätter aldrig glädjen i att träffa de andra tjejerna på kurserna, i Nefertari eller min fina lärare Zeina. Dock kan man drömma sig till nästa termin eftersom det nya schemat har kommit. Där finns kurser för nybörjare och professionella, teknikklasser och kurser med koreografier. Men det nya för denna termin är att det kommer att komma en gästlärare från Egypten och undervisar. Namnet är inte tillkännagett än, men jag vet att man i alla fall letar efter en kvinna eftersom man hade en man (Ahmed Refaat) förra gången ekc hade en gästlärare från Egypten. Spännande spännande...

God Jul och Gott nytt dansår!

Nefertari i snöfall

*****

Ny dräkt och bröllop i Arboga

2013-12-15

I fredags var det julmarknad med stor rea på Kairo Bazar, som är den affär som finns på Egyptiskt kulturcentrum. Där kan man hitta allt en magdansös någonsin kan komma att behöva och lite till. Jag hade under flera veckor spanat in en dräkt som jag tycker är hur fin som helst. Jag till och med provade den, och den passade mig. Jag var osäker eftersom det är en galabeya, och jag har inte riktigt något behov av en sådan dräkt. Dessutom har Nefertari beställt nya dräkter som jag måste betala i början av februari tillsammans med kursavgiften. Men under veckan hörde jag av mig till Zeina och bad henne lägga undan dräkten till mig, så att jag kunde köpa den under rean. Hon var väldigt generös och gav mig ett jättebra pris. För er som missade rean så har ni en chans till, fredagen den 20/12 mellan kl 18:00-20:00.

Igår uppträdde jag på ett bröllop i Arboga. Det tar ungefär en och en halv timme att åka dit med tåg från Stockholm. Jag har aldrig varit i Arboga tidigare, men det gav ett fint första intryck eftersom människorna där var hur trevliga och generösa som helst. Bröllopsfesten var en familjeangelägenhet med mycket dans, skratt, energi och verkligen värd resan. Jag hoppas att jag får tillfälle att komma tillbaka igen under likande omständigheter.

Min nya dräkt, en galabeya i zebramönster med rosa bh och höftsjal

*****

Elevshow och möhippa

2013-12-08

Det är en sliten magdansös som åter hämtar sig idag. Igår var det elevshow vid Årsta folketshus utanför Stockholm. Showen gick bra, även om det var några tekniska svårigheter i början. Mina uppträdanden flöt på utan några större misstag från min sida och som det lät på de andra tjejerna så tror jag att även de var nöjda. Viktigast av allt är att man har roligt och det hade vi! Efter showen åkte jag hem och åt och gjorde mig i ordning för en möhippa som jag hade samma kväll. Det var ett gäng glada tjejer som fick en lektion i magdans. Lektionen hölls i fina lokaler på ett spa intill globen och det var mycket skratt och fniss, som det ska vara på en möhippa. Gårdagen var en lång dag med mycket magdans men den var samtidigt också väldigt rolig.

Diverse bilder från elevföreställningen som jag hittat på instagram

*****

Genrep inför orientalisk dansshow

2013-11-30

Idag har det varit genrep på egyptiskt kulturcentrum inför elevföreställningen den nästkommande helgen. Magdansshowen kommer att äga rum på Årsta folketshus och är öppen för allmänheten (om du har köpt biljett såklart). Alla elever på ekc kommer att få möjlighet att inför publik visa prov på vad de har lärt sig under terminen. Själv kommer jag att uppträda i fem olika nummer, var av två är tillsammans med magdansgruppen Nefertari. Det känns lite speciellt denna termin eftersom jag själv varit vikarie en hel del (senast i onsdags fick jag hoppa in och börja en klass för att läraren blivit sen till lektionen) och med det undervisat flera olika grupper som ska uppträda. Därför känns de lite som "mina elever" även om det inte är jag som har gjort koreografierna. Men jag vill tro att jag har haft en liten inverkan på dem i alla fall...

Ekc showgrupp genrepar med isis vingar

*****

Orientalisk dans på hemmaplan

2013-11-23

Igår kväll uppträdde jag på en födelsedagsfest som bara låg två pendeltågsstationer bort från där jag bor. Det var nästan som på hemma plan och det var så bekvämt att inte ha en lång resa till och från jobbet. Jag upplever som oftast att det är det själva resandet som är det tråkiga och omständiga, medan att dansa och uppträda är vad som verkligen är roligt och ger mig en massa energi. Magdansshowen gick bra och jag tror att även att publiken gillade den, vilket är det viktigaste. Det härliga vore om alla dansuppträdanden var så nära hem.

Denna vecka har jag även lagt upp fler videoklipp från Cairo by Night Festivalen på min Youtube-kanal. Spana in...

Nefertari uppträder till Nancy Ajram - Lama Rah El Saber

*****

Magdansundervisning

2013-11-17

Denna vecka har min lärare Zeina varit i Kairo och undervisat på Nile group festivalen. Hon gav mig återigen förtroendet att undervisa flera av hennes klasser på Egyptiskt kulturcentrum i Stockholm (Skanstull) när hon var bortrest. Jag tar det som ett tecken på att jag inte gjorde bort mig fullständigt senast jag var vikarie för henne. Denna gång hade jag bara fem klasser vilket passade mig bättre eftersom jag blev väldigt sliten den förra vändan. Denna gång hade jag ett större självförtroende och mer rutin vilket gjorde att jag kunde slappna av mer under klasserna. Jag fick till och med några komplimanger av några elever som iakttagit att min undervisning utvecklats. Det är alltid roligt att höra. Dock har jag fått lite känningar i mina benhinnor så efter råd från andra magdansöser funderar jag på att investera i ett par benvärmare, även om jag är skeptisk till om de verkligen fungerar.

Fler videoklipp från Nefertaris uppträdanden från galashowen på Cairo by Night Festivalen har lagts upp på min youtube-kanal denna vecka och lika så flera bilder på Nefertaris instagramsida. Spana in!

#nefertaridancegroup

*****

Videoklipp från magdansshow

2013-11-11

Cairo by Night festivalen bestod inte bara av workshops utan även av en magdansshow på Boulevardteatern i Stockholm. Gruppen Nefertari uppträdde med en oriental, en nuba (egyptisk folklore) och vad vi har kommit att kalla en spökdans, allhelgonahelgen och halloween till ära. Vi fick även förtroendet att uppträda tillsammans med vår underbara lärare Zeina under hennes nummer. En kär vän till mig, och tillika magdansös, satt i publiken under föreställningen med min videokamera och filmade våra uppträdanden. Sakta men säkert har jag börjat att ladda upp några av filmerna på min youtubekanal. Besök kanalen för att få se de senaste filmerna från Nefertari och Zeina!

Bild jag hittade på Instagram från Nefertaris och Zeinas uppträdanden

*****

Triss i magdans

2013-11-04

I skrivande stund håller jag på att återhämta mig från Cairo by Night festivalen i Stockholm och kämpar med en förkylning. Men sjukdom till trots är jag väldigt nöjd med festivalen, och framförallt med mina val av workshops. Vanligtvis under en magdansfestival går jag flera workshops för olika lärare och det är oftast så att det är någon workshop som jag inte är lika nöjd med. Men denna gång kändes det som jag drog vinstlott varje gång. Jag började festivalen med att gå en workshop i poi veils, eller voi dance som det också kallas, för läraren Delanna från Tyskland. Jag har aldrig tidigare arbetat med poi veils men lika roligt som det var, var det också svårt. Jag fick ett antal bollar i huvudet och på kroppen men när jag väl fick det att funka är voi dance väldigt effektfullt och skulle kunna fungerar som ett spännande alternativ till en slöjentré.

Följande dag gick jag en workshop i Kawleya (irakisk folklore) för läraren Mohanned Hawaz från Irak/Sverige. Det var en helt ny dansstil för mig med nya rytmer, steg och kombinationer. Hårtekniken tyckte jag ändå påminde mycket om Khaleegy men samtidigt var det inte mycket till hjälp eftersom allt annat var nytt. Det kändes som att om jag koncentrerade mig på stegtekniken så tappade jag hårtekniken och vise versa. Jag lyckades aldrig riktigt kombinera de två. Det var roligt men nu har jag grym träningsvärk i nacken.

Den tredje workshopen jag gick var ett tablasolo för dansläraren Yael Zarca och tablaspelaren Amar som båda kommer från Frankrike. Jag har tidigare gått workshops där man använts sig av musik från en cd som ackompanjerats av live tabla, men aldrig en hel workshop med bara live tabla. Det var effektfullt och imponerande att Amar orkade spela i tre timmar i sträck och tog sig tid att förklara de olika rytmerna för oss. Även om jag under workshopen var sliten pga. min begynnande förkylning tar jag med mig flera kombinationer som jag antagligen kommer att använda mig av i framtiden.

Tablaspelaren Amar Chaoui från Frankrike

*****

Magdansshow med Nefertari och Zeina

2013-10-28

På lördag den 2 november är det galashow på Boulevardteatern i Stockholm med anledning av Cairo by Night festivalen. Jag kommer att uppträda med Nefertari och gruppen kommer även att uppträda tillsammans med Zeina på scen. Det kommer att bli en magdansshow med en danstävling för solodansöser, uppträdanden med internationella världsartister, med flera svenska dansgrupper och solouppträdanden. Dessutom kommer kvällen innehålla flera överraskningar.... Showen börjar kl 19:30 med tävlingen som sedan följas av alla uppträdanden. Biljetter till showen kostar 150 kr. Missa inte heller alla workshops under Cairo by Night festivalen. Du kan bland annat ta kurser i poi veils eller kawleya. Du kommer i alla fall att hitta mig där.

Så även om det är höstlov för alla elever på egyptiskt kulturcentrum så ligger Nefertari just nu i hårdträning inför magdansshowen. En vecka som kommer att avslutas med ett crescendo av workshops och magdansshow. Jag hoppas att vi syns där!

Cairo by Night festivalen i Stockholm

*****

Missa inte Oum Kaltoum-båten

2013-10-21

Det bästa sättet att fira allhelgona och halloween på är att dansa magdans såklart. Därför ska du inte missa Oum Kaltoum-båten fredagen den 1/11 vid Slussen i Stockholm. Festen börjar kl 22:00 och håller på fram till kl 03:00 och livemusik och magdansuppträdanden har utlovats. Du kan välja mellan att antingen köpa en mingel biljett för 150 kr eller en matbiljett för 250 kr. Eftersom vi håller till på en båt är antalet platser begränsat, därför måste du snabba på om du inte redan har köpt din biljett till festen. Biljetter köper du på egyptiskt kulturcentrum.

För att komma i rätt stämning har festen dress code: "the golden age of the 30th and 40th style". Pris till den bästa klädsen kommer att delas ut under kvällen. Vi syns där!

Oum Kaltoum-båten har 18 års gräns!

Legenden Oum Kaltoum

*****

Jag överlevde veckan

2013-10-06

Denna vecka var jag vikarie i sju av Zeinas klasser i orientalisk dans på Egyptiskt kulturcentrum eftersom hon fortfarande är i Kina. Det har varit en prövning med mycket nerver, framförallt inför klasserna på avancerad och professionell nivå, samtidigt som jag har lärt mig otroligt mycket. Eleverna lärde antagligen mig mer om ledarskap och planering av dansklasser än vad jag lärde dem om magdans. Även om jag var mest nervös inför klasserna på de högre nivåerna, upplevde jag ändå det som att de klasser jag själv vanligtvis är elev på, var de som jag kunde göra mest nytta på. Där kunde jag svara på frågor om koreografier och teknik, vilket jag inte kunde på samma sätt i de klasser där jag själv inte är elev. Men samtidigt har det också varit hur roligt som helst att se de andra klassernas koreografier, och det har också gett mig ett tillfälle att fräscha upp min egen teknik i klasser med exempelvis fan veils och isis wings.

Min förhoppning är att mina klasser kunnat bidra med något i alla fall, för jag är väl medveten om att det aldrig kommer att bli lika bra som när Zeina har klasserna. Det har varit stora skor jag har försökt att fylla och hon får allt att se så enkelt ut. Jag har haft väldigt roligt men efter min sista klass som vikarie var jag helt slut, både fysiskt och mentalt. Jag fattar inte hur Zeina orkar...

Vackra Zeina

*****

Vikarierande magdanslärare

2013-09-30

Förra veckan var jag vikarie för ZeinaEgyptiskt kulturcentrum. Hon befinner sig i Kina just nu och undervisar på den orientaliska dansfestivalen Nile Group China. Därför har hon bland andra bett mig att hoppa in som vikarie på hennes klasser. Den gångna veckan har jag undervisat en nybörjarklass  som arbetar med en orientalkoreografi, en mellan/avancerad klass som dansar en saidi, och en fortsättning/mellan klass som dansar en baladi. Jag undervisar inte i några egna klasser på ekc, utan min tidigare erfarenhet från att arbeta som danslärare kommer från Löttorps magdansfestival, diverse möhippor och tidigare tillfällen som jag har blivit ombedd att vikariera på ekc. Dessa klasser har uteslutande varit på en nybörjarnivå så att nu undervisa på mycket högre nivåer har varit en utmaning. Denna vecka ska jag undervisa sju klasser där flera är på professionell nivå. Samtidigt som jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet från Zeina att undervisa i hennes klasser så är det en utmaning och med mycket fjärilar i magen som jag tar mig an denna veckas klasser.

Nile Group China

*****

En magdansös gör ett klipp

2013-09-22

Istället för att bara berätta om olika magdansuppträdanden tänkte jag istället denna gång berätta om mitt nya shoppingparadis. Dock vill jag varna omgivningen om hur beroendeframkallande detta ställe är. Det hela började en vanlig dag när var jag ute och surfade på nätet för att bland annat uppdatera mig om vad som händer i magdanssverige och magdansvärlden. Det var då jag hittade sidan lightinthebox.com. Det är en grossistaffär belägen i Kina som bland annat säljer magdansdräkter (som exempelvis skulle kunna fungera som en första nybörjardräkt till en elevuppvisning), magdansträningskläder, massor av olika attribut såsom slöjor, fingercymbaler, isis wings, fan veils mm och dansskor. Allt till löjligt låga priser!

De säljer inte bara magdansrelaterade saker utan även mycket annat som tillexempel elektronik, heminredning, bröllopsklänningar och skönhetsvård. I min första beställning från lightinthebox.com köpte jag lösögonfransar, lim till fransarna, ett halsband och örhängeset, två stycken armband och en ring. (För att hitta smycken med mycket strass besök sidan för bröllopssaker!) Det var riktigt billigt och bra kvalité även om ringen jag köpte var lite för stor.

Denna vecka hade man SUPER REA på sidan. Detta gjorde att jag inte kunde låta bli att göra en ny beställning. Denna gång köpte jag en del smink men också en svart kjol i chiffong i tre lager och en röd danstopp i spets. Eftersom jag går en kurs i Latin Oriental för ZeinaEgyptiskt Kulturcentrum så behöver jag en ny dräkt som passar till denna stil inför elevföreställningen. Min förhoppning är att min senaste beställning ska råda bot på detta. Det är de första kläderna som jag beställer från sidan så jag får återkomma med rapport om kvalité. Jag har även rekommenderat lightinthebox.com till de andra tjejerna i Nefertari men risken är att jag har gjort dem en björntjänst eftersom man kan hitta på vad som helst för en anledning att shoppa där....

Varorna från mitt första inköp

*****

Snabbt, enkelt och väldigt roligt

2013-09-15

Igår var jag på ett solojobb i Haninge och uppträdde på en födelsedagsfest. De senaste veckorna har jag uppträtt ganska mycket med Nefertari så det blev en ganska stor kontrast att uppträda solo. Samtidigt som det alltid är roligt att uppträda och att hänga med de andra tjejerna i gruppen och snacka och skoja backstage så är det så mycket enklare och okomplicerat att dansa solo. Jag behöver inte ta hänsyn till någon annan och kan exempelvis välja musik helt själv som jag kan improvisera till hur jag vill. Samtidigt som när du är solo reser du själv och hänger backstage själv vilket alltid är tråkigt. Att arbeta och uppträda med gruppen respektive att dansa solo har både sina för och nackdelar men båda arbetssätten är väldigt roliga.

Dansjobbet igår var verkligen snabbt, enkelt och väldigt roligt. Det enda jobbiga var en bussresa ute i ingenstans i mörkret sent på kvällen. Det är alltid enklare när platsen för uppträdandet ligger i anslutning till spårtrafik som exempelvis tunnelbana eller pendeltåg. Men människorna på festen igår var så gulliga att det skjutsade mig till pendeltåget så att jag slapp åka bussen när jag skulle hem. Det är verkligen en lyx som man inte kan förvänta sig från alla dansjobb!

Ögonmakeupen för kvällen

*****

Folklore för hela slanten

2013-09-08

Obama har hunnit vara i stan och lämna den igen, och tur är väl det eftersom medlemmar ur Nefertari uppträdde på ett bröllop i närheten av Grand Hotel igår. För ovanlighetens skull önskade brudparet flera folklorestilar för att representera sina familjers olika rötter, vanligast är annars att man önskar en "magdansshow" som underhållning vid ett event som ett bröllop. Vi uppträdde med en andalusisk dans, en persisk dans, och en nubisk dans. Den andalusiska koreografin kunde flera av oss sedan tidigare och den nubiska koreografin var den samma som vi tränade in under Zeina Summer Camp som jag berättat om tidigare. Den persiska koreografin däremot var en helt ny koreografi och dansstil för mig. Musikens ryttmer är helt annorlunda i förhållande till magdansen och den orientaliska dansen som jag är van vid. Det har varit mycket att ta in på kort tid, men uppträdandet gick bra och viktigast av allt uppskattades showen av publiken.

Fler bilder från uppträdandet hittar du på Nefertaris instagramskonto nerfertaridancegroup. Spana in och följ oss gärna för att se våra uppdateringar!

Förberedelser inför Nubisk dans

*****

Nefertari dansar på bröllop

2013-08-31

Igår uppträdde medlemmar ur Nefertari på ett bröllop norr om stan. Vi skulle bland annat dansa in med brudparet när de kom från bilen in till festlokalen (vilket även kallas zaffa). Gruppen hade planerat musik för den här delen av uppträdandet, men när vi kom till festlokalen fick vi veta att familjen själva hade förberett musik som de ville att vi skulle dansa till. Det var bara att hänga med i svängarna och improvisera till musik vi tidigare aldrig hört. Det hela var kanske inte opptimalt men vi fick det att fungera. Vi uppträdde även med koreografier (med vår egen musik!!!) och det gick riktigt bra. Lokalen hade en bra scen, dj:n var trevlig och hjälpsam och publiken vara egagerad och glad. 

Trots att det regnade och att det tog lång tid att åka till festlokalen är det alltid roligt att uppträda med de andra tjejerna i Nefertari. I anslutning till uppträdandet hade vi även möjlighet att knyta flera kontakter som förhoppningsvis kan leda till nya dansjobb i framtiden. Uppträdandet gav oss också tillfälle att använda våra nya galabeyor som vi nyligen köpt in till gruppen. Det är alltid lite extra roligt med nya dräkter och det tillför så mycket när man känner sig lite extra fin. Bilder på de nya dräkterna kommer förhoppningsvis snart, men du kan få en liten tjuvtitt om du går till sidan Maja Magdans och spanar in mitt galleri.

Svettiga tjejer efter att ha uppträtt tillsammans

*****

Öppet hus på EKC

2013-08-25

Idag var det öppet hus på Egyptiskt kulturcentrum (ekc). Det fanns möjlighet för kvinnor i alla åldrar och kroppsformer att prova på magdans/orientalisk dans i flera av dess stilar. Man kunde bland annat prova på att dansa barndans, zumba, balett fitness, arabics (orient aerobics), tribal fusion, samt magdans från nybörjarnivå till avancerad nivå. Under det öppna huset uppträdde även Nefertari med en oriental med slöja och en shabi, dessutom uppträdde Anna och Ylva, som är lärare på Egyptiskt kulturcentrum, med var sitt solo. Nefertaris uppträdande gick bra men mitt under orientalen, då vi använder oss av fina vita dräkter av Hanan Mahmoud, upptäcker jag att jag har ett stort svart hårband runt ena handleden som jag av vana satt dit efter att jag släppt ut håret. Jag brukar försöka vara noga med att kolla sådant men av någon anledning missade jag det idag, och det känns lite typiskt när det gick så bra i övrigt.

Jag hittade en kort filmsnutt från Nefertaris uppträdande på instagram som någon i publiken filmade. Klippet är från uppträdandet med shabin och då hade jag hunnit ta av mig hårsnodden. Spana gärna in!

Det var roligt att träffa gamla bekantskaper och nära vänner igen, men även att se nya ansikten som försöker att ta sina första steg som magdansöser. Jag tyckte mig se flera upptäcka den dansglädje som infinner sig när man känner att den orientaliska dansen är ens grej. Det är så underbart att se! Själv provade jag på att dansa tribal fusion och fick bekräftat att det inte riktigt är min typ av dans. Jag kommer nog alltid vara en typisk oriental-tjej. Men underbart är också att om en vecka börjar terminskursen igen. Jag fick ett terminskort i födelsedagspresent så jag kommer ha möjlighet att dansa oroande mycket den här terminen (vilket till och med i en viss grad hände förra gången jag hade ett terminskort).

Bilden nedan är tagen i början av det öppna huset och representerar inte antalet besökare, det var mycket trängre i danssalen senare under dagen.

Öppet hus på EKC

*****

Nefertari finns nu på Instagram

2013-08-13

Vi tjejer i dansgruppen Nefertari letar alltid efter nya och billiga sätt att göra reklam för gruppen för att kunna nå ut till fler, vilket i sin tur förhoppningsvis kan leda till nya dansjobb. Utöver att ha en hemsida och att finnas på facebook kan du numera hitta bilder på Nefertari på Instagram. Spana in oss på nefertaridancegroup där du kan hitta de senaste bilderna på gruppen. Här är ett exempel på en av bilderna som du kan hitta på kontot. Det här är en bild från ett dansjobb då nefertari uppträdde med ljuskrona (shamadan) på en företagsfest. Håll till godo!

Shamadan (dans med ljuskrona)

*****

Zeina Summer Camp

2013-08-04

Den här helgen har jag varit på Zeina Summer CampEgyptiskt Kulturcentrum vid Skanstull. På lördagen gick jag bara en workshop, en baladi. Men den innehöll ett galet trumparti i slutet så att den går nästan att kategorisera som ett tabla solo med en baladientré. På söndagen gick jag först en teknikklass i olika folklorestilar och sedan en workshop i nubisk dans. Hela helgen var helt underbar men nu är jag slutkörd. Jag knöt lite nya kontakter, bland annat en tjej från Australien som var väldigt trevlig. Det är alltid intressant att jämföra hur dansscenen ser ut för magdansöser i olika länder och vad som är populärt där just nu och vilka trender som finns.

Även om jag är öm i fötterna är det underbart att vara igång igen med träning även om det ungefär en månad kvar tills terminskurserna börjar igen. Vi tjejer i Nefertari har snackat om att börja träna mer regelbundet inför kommande dansjobb vilket jag verkligen ser fram emot.

Zeina njuter av vattenpipa efter workshop

*****

Det krävs att man är flexibel

2013-07-31

Igår fick jag ett sms från en av tjejerna i Nefertari om huruvida jag kunde uppträda på kvällen samma dag. Hade det varit ett solojobb skulle det inte vara några problem eftersom det bara är att använda sig av egna koreografier och improvisera. Men nu ville den som bokade ha tre dansare från gruppen. Det är sommar och jag har inte tränat tillsammans med de andra tjejerna på kanske två månader och nu skulle vi inte ha någon tid att repa ihop oss alls innan uppträdandet. Showen gick förvånansvärt bra och vi var synkade! Eftersom uppträdandet var en sista minuten beställning och att vi inte hunnit förbereda oss speciellt mycket ställde jag inte några direkta krav på min prestation och slappnade därför av och litade på att jag kunde. Dock fick jag ett sår på ena lilltån under mitt solo och fick en blodfläck på min vita dräkt som jag måste jobba på att få bort.

På väg till dansjobbet frågade vi oss: Vem kommer på samma dag som sitt evenemang att man vill ha magdans som underhållning? Tydligen en konferens på ett hotell på Kungsholmen. De verkade nöjda med showen och förhoppningsvis leder det till fler jobb för gruppen. Men nästa gång får man hoppas att de har lite mer framförhållning…

Backstage

*****