top of page
  • Skribentens bild Maja Magdans

5 saker en magdansös tänker på när hon uppträder

Uppdaterat: 19 juli 2022

En magdansös uppträder på ditt event och det är en spektakulär show. Dansösen dansar med ett leende på läpparna och charmar publiken med sina tolkning av musiken och sensuella rörelser. Vad du inte vet är vad en magdansös tänker på under sitt uppträdande.Maja Magdans i svart magdansdräkt vid solnedgång i landskap.
Vad magdansöser tänker på när hon uppträder.

1. Vad är det för typ av golv?


När du som magdansös kommer ut på ett dansjobb vet du sällan hur golvet ser ut och känns att dansa på. Utan det är oftast när du som magdansös gör entré som du verkligen får en känsla för underlaget. Att känna att golvet är stabilt är centralt för att uppleva att du har balans när du uppträder. Gör golvet att du inte har balans så kommer det att påverka vilka rörelser som magdansösen väljer när hon uppträder. Faktorer såsom om uppträdandet är inomhus eller utomhus är också centralt. Det är väldigt stor skillnad att dansa på ett parkettgolv i förhållande till en gräsmatta. På golv kan det också finnas mattor som är lätta att snubbla på eller som glider runt när du dansar på den. I vissa fall görs en entré via en trappa som ska manövreras utan misstag. Dessutom kan ett dansgolv vara stabilt men om någon har spillt på det gör det golvet antingen halt eller strävt. Utöver det kanske det ligger konfetti på golvet som ofta gör det överraskande halt att dansa på.

2. Hur stor är lokalen?


När du som magdansös smyger in i lokalen för att hitta ditt omklädningsrum försöker man samtidigt skapa sig en bild av hur stor lokalen är och hur många gäster det är på eventet. Är det i någons vardagsrum eller en hyrd lokal med 400 gäster? Finns det ett dansgolv eller kommer uppträdandet att ske mellan borden? Kommer jag att hinna runt och uppträda för samtliga gäster under magdansshowen? Om det är så att uppträdandet sker på en scen så är det också viktigt att få en bild av hur stor scenen är och om det finns någon risk att trilla av den (det har aldrig hänt mig, men det är alltid en tanke som slår mig när jag ska uppträda på en scen).

3. Sitter magdansdräkten som den ska?


Som magdansös så är du själv som är ansvarig för att magdansdräkten är hel och sitter som den ska på kroppen. Du vill framförallt inte överraska din publik med någon form av nakenchock eller att något hoppar fram som inte ska synas under magdansshowen. Det kan handla om att ha en extra säkerhetsnål i dräkten, ha hudfärgade shorts under dräkten eller att se till att trosorna inte syns. Som för de flesta människor kan kroppen förändras och då gäller det att välja en dräkt som passar kroppen du har vid uppträdande. Dräkten kan också påverkas av att du svettas under uppträdandet eller att kjolen är lång och att det finns en risk att snubbla på den.

4. Är musikanläggningen bra?


Vare sig du spelar från din egen musikanläggning i ditt eget hem eller har hyrt en DJ till ditt event, så är musikanläggningen central för att det ska bli en bra magdansshow. Är volymen tillräckligt hög och kommer musiken att höras i hela rummet? Det är tyvärr flera gånger som kunden inte helt har tänkt igenom valet av musikanläggning. Att spela musiken från din dators högtalare är sällan ett lyckat koncept. När både magdansösen och gästerna måste anstränga sig för att ens höra musiken så påverkar det hela showen till det sämre tyvärr. Är det också så att du inte heller riktigt kan eller känner din musikanläggning så kan det leda till svårigheter att få igång musiken eller oplanerad avbrott i magdansshowen.

5. Att inte slå ihjäl någon


Under en magdansshow kanske magdansösen kommer att använda sig av vingar eller käpp när hon uppträder. Om du är själv på dansgolvet och har tillräckligt med utrymme är risken liten att du ska råka slå någon med utrustningen. Men är dansytan liten eller att du delar den med gästerna är det viktigt att du som magdansös håller koll på din omgivning så att du inte råkar slå någon av misstag.


Tecknad bild av tre magdansöser med tankebubblor och deras tankar.
Magdansösers tankar.

En magdansös tankar


Så en magdansös när kon kliver ut på dansgolvet för att genomföra en magdansshow tänker på hur golvet är och hur stor lokalen är. Dessutom tänker hon på hur magdansdräkten sitter på kroppen och hur musikanläggningen fungerar och att volymen är tillräckligt hög. Slutligen tänker magdansösen på att inte slå någon av gästerna med käppar eller vingar. En sak som är säker är att magdansösen inte tänker på att ”ta” din partner eller flirta med någon på ett opassande sätt. Det är så mycket annat som en magdansös behöver tänka på för att det ska bli en magdansshow för dig och dina gäster.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page