top of page
  • Skribentens bild Maja Magdans

5 hemligheter en magdansös aldrig berättar för dig

Du har bokat en magdansös till ditt event. Hon kommer i tid, genomför en spektakulär magdansshow, tar emot betalningen och ger sig sedan iväg på nya äventyr. Du och dina gäster är supernöjda och samarbetet med din magdansös har fungerat hur smidigt som helst. Men skenet kan bedra. Även om du tycker att allt har flutit på bra så finns det vissa saker som en magdansös inte vill att du ska veta.


Maja Magdans i en grön galabeya på stranden vid solnedgång.
5 hemligheter en magdansös aldrig berättar för dig.

Här hittar du en lista på 5 hemligheter en magdansös aldrig berättar för dig.


1. Höjer priset för att slippa ett dansjobb


Även om magdansöser som regel är glada över de jobbförfrågning de får, så finns det vissa jobb som hon vill undvika. Exempelvis dansjobb som är svåra att resa till eller event som är på obekväma tider. Magdansöser (tro det eller ej) har också privatliv som inte i alla lägen är kompatibla med ett dansjobb. Det kan också gälla kunder som har orimliga krav och förväntningar och som bara är allmänt jobbiga. En enkel lösning kan då vara att chockhöja priserna för att på så sätt komma undan bokningen utan att behöva förklara för kunden varför magdansösen inte vill ta dansjobbet.

2. Ibland är ett dansjobb riktigt tråkigt


En erfaren magdansös gör alltid sitt jobb, klistrar på ett leende och genomför magdansshowen oavsett omständigheterna. The show must go on. Så även om du och dina gäster har jätteroligt så kan ibland en dansösen räkna ner minuterna tills hon kommer få åka därifrån. Eller som i magdansösens fall så har hon koll på spellistan och räknar ner antalet låtar som är kvar innan hon är färdig. Det kan vara så att magdansösen känner sig hängig och trött eller helt enkelt har mensvärk (det händer). Det finns också dansjobb där gästerna knappt tittar på dansösen, inte ler eller klappar händerna. Det är typ heldött (och det beror inte på magdansösen). Att dansa magdans inför publik är ett samspel, men uteblir det så får magdansösen ingen energi från sin publik. Då är det tråkigt på jobbet. Detta är som tur är väldigt ovanligt.

3. Besviken om man inte får dricks


Som magdansös har du olika förväntningar när det gäller dricks beroende på vad det är för typ av event och publik. Om dansösen dansar på en stor fest, till exempel ett bröllop, med cirka 400 gäster som är införstådda med seden att dricksa sin magdansös. Då blir man som dansare besviken om dricksen blir liten eller helt obefintlig. Om det istället gäller en publik i ett mindre sammanhang som aldrig tidigare har upplevt en magdansshow så är förväntningarna annorlunda. Då blir magdansösen desto mer överraskad om hon får dricks trots allt. Så under vissa omständigheter är det naturligt att inte få dricks och under andra är det en besvikelse om den uteblir.

4. Magdansösen flirtar inte med dig


En erfaren magdansös kan konsten att charma sin publik. Du kanske upplever att hon tittar lite extra mycket på dig, blinkar eller gör utmanande sensuella rörelser i din närhet. Men du ska veta att du är inte är så speciell som du tror. En magdansshow, är just det, en show. Släpp tanken på att magdansösen flirtar med dig eller din partner. Magdansöser dansar och uppträder, inte för att hitta en partner (eller ta någon annans partner), utan för att ha roligt och ge utlopp för sin kreativitet.

meme will farell, Lets take it slow, im notready to stop flirting with the others yet...
Du är inte speciell, magdansösen flirtar med alla.

5. Kunnat gjort dansjobbet gratis


Även om det beskrevs tidigare, i punkt 2, att dansjobb kan vara tråkiga, så finns det även dansjobb som är skitroliga. Logistiken att ta sig till eventet har fungerat väl, kunden är lätt att samarbeta med, musikanläggningen är bra och volymen hög. Stämningen är på topp och höjs ytterligare när magdansshowen börjar. Magdansösen känner sig pigg och extra snygg, kanske är det till och med premiär för en ny dräkt, kreativiteten flödar och samspelet med publiken är på topp. Det är vid dessa tillfällen som det är så roligt att vara magdansös att dansösen skulle kunnat gjort dansjobbet gratis. Det är inget som man som magdansös kan förutsäga, vissa event bara känns det så.


Magdansösers hemligheter


Livet som magdansös är inte alltid vad kunder och gäster tror. Vissa saker vill hon inte att du som kund ska veta. Det kan vara att hon höjer priset för att du istället ska boka en annan magdansös eller att ett dansjobb är tråkigt.


Uteblir dricksen från en magdansshow kan dansösen bli besviken och kom ihåg att en magdansös aldrig flirtar med dig för att hon är intresserad på något sätt. Slutligen finns det magdansjobb som är så roliga att uppträda på att magdansösen med handen på hjärtat hade kunnat gjort jobbet gratis.


Kontakta Maja via formuläret Boka/kontakt för att få ett prisförslag på vad en magdansshow skulle kosta för just ditt event. Hör av dig nu, dina gäster kommer att tacka dig (även om vi inte berättar våra hemligheter för er)!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page