Magdansgruppen Nefertari vinner tävling i Italien

18.11.2014 17:05

I helgen var Nefertari i Turin i Italien och deltog i festivalen Nile Group in Italy. Vi gick workshops och uppträdde i showen, men framförallt tävlade vi för första gången. Vi tävlade med en klippt version av vår shabi som vi har uppträtt så många gånger med, men som vi verkligen älskar och som är koreograferad av vår lärare Zeina. Det var första gången som vi tävlade som grupp och även första gången för mig personligen. Vi var förväntansfulla men hade lågt ställda förväntningar eftersom det är en bedömningssport och hade ingen idé om vilket motstånd som vi skulle möta när vi väl var i Italien.

Det visade sig att det var sex grupper som hade anmält sig till tävlingen totalt, de flesta var från Italien men med några undantag från andra europeiska länder som var representerade, däribland Sverige representerade av Nefertari. I grupptävlingen fick man uppträda med både folklore eller oriental. Om man räknar Nefertaris shabi till folklore så dansade 50% av grupperna folklore och 50% oriental. 

Nefertari var först ut av alla grupper att uppträda i tävla och vi tyckte verkligen att det hade gått bra men samtidigt visste vi inget om vårt motstånd. Vi försökte spionera på våra motståndare när de uppträdde men det var svårt att se, och vi tyckte verkligen att åtminstone två av de andra grupperna var riktigt riktigt bra. Eftersom bara ettan och tvåan i tävlingen fick pris trodde vi att alla möjligheter till en bra placering gått förlorade.

Vi fick veta att de två grupper som skulle få en placering skulle få veta det backstage och de skulle vara de ända som skulle gå upp på scenen vid prisceremonin. I pausen i showen fick vi veta att vi skulle gå upp på scenen när priserna skulle delas ut så jag/vi visste att vi iallafall kommit två i tävling. Nefertaris namn ropades upp och vi gick upp på scenen och mottog våra blommor, men vilken placering hade vi fått? Hon som presenterade prisvinnarna pratade bara italienska, men jag var ganska övertygad om att vi hade vunnit.

När vi gick av scenen var det flera i Nefertari som frågade vilken placering som vi hade fått och jag svarade att vi vunnit. Tjejerna var misstänksamma och trodde inte riktigt på mig utan ville verkligen få det bekräftat från någon av personalen på festivalen. Till slut blev alla i gruppen övertygade om att vi verkligen hade vunnit trots allt, och det var då den riktiga glädjen kom.

Vinsten var i mycket anspråkslös. Vi vann blommor och workshops på nästa års festival. Jag hade iallafall förväntat mig ett diplom och någon typ av pokal som ett minne av vinsten, men så var inte fallet denna gång. Jag tror att gruppen har fått lite blodad tand efter vinsten så det finns en risk att du kommer att få se Nefertari tävla snart igen.

              

Du hittar fler bilder på Nefertari från Italien på Instagram.