Fynda magdanskläder och se Nefertari uppträda på dansens dag

20.04.2014 11:00

På söndagen den 27:e april är det dansens dag och det firas bland annat med öppet hus på Egyptiskt kulturcentrum mellan kl 12:00 och 16:00. På öppet hus kan du gå gratis prova på klasser i orientalisk dans och magdans för lärarna på ekc, från absolut nybörjare till lite mer avancerad nivå. Det kommer även att bli magdansuppträdanden av Nefertari dansgrupp, EKC showgrupp, barngruppen, elever och lärare från ekc. 

En nyhet är att det kommer att erbjudas en loppmarknad där magdansöser kan sälja eller byta sina gamla magdansdräkter, magdanskläder, höftsjalar, slöjor eller accessoarer mm. Så även om du av någon anledning inte skulle vara allt för intresserad av att gå en gratis klass i magdans eller se en magdansshow så finns det stora möjligheter att göra riktiga fina dräktfynd. Jag vet flera magdansöser som ska sälja riktigt fina designerdräkter från Egypten. Själv har jag bara tänkt att försöka sälja en av mina dräkter, och den kommer att ha ett pris under 1000 kr. Därför bör man inte missa detta tillfälle!

För att fira dansens dag kommer Nefertari också att uppträda på scenen i Kungsträdgården i Stockholm kl 15:00. Så om ni vill njuta av en häftig magdansshow och se körsbärsträden blomma så måste ni komma förbi och heja på oss!

Körsbärsträden blommar i Kungsträdgården på dansens dag!