Det är dräkten som gör magdansösen

05.02.2014 23:58

Efter kvällen danspass stannade jag kvar och pratade en liten kort stund med en annan magdansös och till lika medlem i Nefertari. Hon ska på fredag den 7/2 uppträda på klubben Yvette Les Fesses Oriental Pearls (där flera elever och lärare från Egyptiskt kulturcentrum kommer att uppträda) och hon oroade sig bland annat för vilken dräkt hon skulle ha på sig. Hon ska uppträda med en baladi men hade flera olika alternativ på galabeyor som hon skulle kunna ha på sig.

Vi diskuterade bland annat vilken typ av publik det kommer att finnas på klubben och i och med det vilka förväntningar som finns på dräkter. En mer okunnig publik uppskattar som regel mer glamorösa dräkter med mycket glitter och flärd, och man kan nästan säga att dräkten gör magdansösen. Medan med en kunnig publik från magdansbranschen blir dräkten oftast ganska sekundär och där en enklare och mer stilren dräkt i vissa fall uppskattas. Då måste du framförallt bevisa dig som magdansös och kan inte finta bort publiken med en glittrande dräkt.

Eftersom publiken vid detta tillfälle antagligen kommer att bli ganska blandad mellan kunnig och okunnig publik blev mitt slutgiltiga råd att välja en bekväm dräkt som hon känner sig fin i. Man kan inte bara ta hänsyn till publikens förväntningar utan man måste också trivas som artist annars blir det ingen bra show oberoende vilken dräkt du har på dig. 

Magdansshow och burleskclub i Stockholm