Dansens dag firas med magdans i ett soligt Kungsträdgården

27.04.2014 20:07

Idag är det dansens dag och det firade magdansgruppen Nefertari med magdansshower. Först uppträdde gruppen på öppet hus på Egyptiskt kulturcentrum som passade på med att fira denna bemärkelsedag med magdanskurser, magdansshow och orientalisk bazar. Det var härligt att vara tillbaka på ekc efter påsklov och att träffa min danslärare igen som varit bortrest i Egypten.

Det fina vädret i Stockholm gjorde att det var mycket folk i Kungsträdgården. Det var massor av dansuppträdanden hela dagen och efter att ha spanat in programmet över de olika dansuppträdandena var det bara att konstatera att de svenska folkdansgrupperna dominerade. Därför tror jag att många i publiken uppskattade ett avbräck med magdans och orientalisk dans.

De grupper som representerade ekc och den orientaliska dansen var, EKC showgrupp som dansade en oriental med slöja, en barngrupp som dansade khaleege med en shabi final, Nefertari som dansade en shabi och Saja som dansade tribal. Att döma av stämningen i omklädningsrummet efter magdansshowen hade det gått riktigt bra för alla grupper.

 

Bilder jag hittat på instagram från Nefertaris uppträdande.